OBS De Kelderswerf | Weerestraat 70 | 1713 VC Obdam
IPC

International Primary Curriculum (IPC)

Op onze school werken we met IPC. Dit is is een geïntegreerde aanpak van de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde, techniek, ICT, maatschappelijke vorming en expressievakken.

 De lesstof wordt in aansprekende thema's (units) aangeboden. Een unit duurt 6 à 9 weken, waarbij de thema's vanuit de verschillende vakgebieden worden belicht. Op deze manier wordt de onderlinge samenhang tussen de verschillende vakgebieden duidelijk gemaakt. Leerlingen kunnen zo nieuwe kennis veel beter verbinden aan kennis die ze al hebben. Hierdoor zullen zij die kennis zich ook beter eigen maken. Projectmatig werken vergroot bovendien de betrokkenheid van leerlingen.

 De uitgangspunten van IPC zijn:

  • Zelfontdekkend leren
  • Uitgaan van meervoudige intelligentie en coöperatieve werkvormen. Het stimuleren van vaardigheden als informatie zoeken, onderzoeken en presenteren heeft, naast het opdoen van kennis, een belangrijke plaats.
  • Leerdoelen worden steeds per vakgebied geformuleerd en zijn altijd duidelijk zichtbaar in de klas. De onderwijsdoelen zijn door de Onderwijsinspectie gecontroleerd en voldoen aan de kerndoelen.
  • Sterke internationale insteek. In iedere unit is aandacht voor internationaal begrip. Kinderen worden zich bewust van overeenkomsten en verschillen tussen volkeren en landen op de wereld.

Alle units hebben dezelfde structuur. Ieder thema begint met een leuke startactiviteit waarbij de kinderen enthousiast worden gemaakt voor het thema. Daarna volgt de kennisoogst, waarbij we in kaart brengen wat de kinderen al weten, denken te weten en vooral wat ze nog willen leren over dit thema. De leerdoelen worden in heldere (kinder) taal uitgelegd. De kinderen gaan dan aan de slag met de onderzoeks- en verwerkingsactiviteiten, waarmee ze zich verder ontwikkelen in de beoogde leerdoelen. In de klas is steeds zichtbaar aan welke leerdoelen gewerkt wordt en wat de kinderen al gedaan/gemaakt hebben.

IPC: Great learning, great teaching, great fun!

Vakantie en vrije dagen

22 t/m 26 februari

10 maart

2 t/m 5 april

27 april

Alle bekijken >>

Downloads

downloaden

downloaden

downloaden

downloaden

Alle bekijken >>

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.