OBS De Kelderswerf | Weerestraat 70 | 1713 VC Obdam
Blok 1: We horen bij elkaar
 

Tijdens dit blok staat het samen werken aan een positief werkklimaat centraal. Naast de algemeen geldendebschoolregels hebben de leerkrachten en kinderen samen afspraken gemaakt over hoe je met elkaar omgaat en over de inrichting en het ordelijk houden van de klas.

Om van een school of klas een groep te maken, is het nodig dat elk kind het gevoel heeft dat hij/zij er bij hoort. Kinderen hebben iets met elkaar als ze elkaar goed kennen en elkaar waarderen. Ze leren over opstekers en afbrekers. Je geeft een opsteker als je een aardige, positieve opmerking over iemand maakt. “Jij kan zo goed iemand helpen”. Opstekers doen iets met je; je wordt er bijvoorbeeld blij van. Het tegenovergestelde van een opsteker is een ‘afbreker’. Het is een onaardige, negatieve opmerking over iemand. De ander krijgt er bijvoorbeeld een vervelend gevoel van.

De kinderen leren dat iedereen zijn mening moet kunnen uiten en verdedigen en iedereen respect moet hebben voor de mening van anderen.

Om de sfeer direct goed neer te zetten hebben de kinderen de eerste twee weken iedere dag een Vreedzame School les. Bij de andere blokken hebben de kinderen iedere week één les.

 

Vacatures

 

Interesse in een andere functie ... Lees verder >>

Protocollen

downloaden

downloaden

downloaden

downloaden

Alle bekijken >>

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.