OBS De Kelderswerf | Postbus 41 | 1713 ZG Obdam
Anglia examens groep 8

Engels is een belangrijke wereldtaal en wij en onze kinderen komen er bijna dagelijks mee in aanraking.  Dit is ook de reden, dat we hebben gekozen voor een methode Engels voor de groepen 1 t/m 8. Kinderen leren als ze jong zijn spelenderwijs Engels. Eerst eenvoudige woordjes en zinntjes begrijpen en nazeggen en vanaf groep 5 komt het lezen en schrijven in het Engels ook aan bod.

In groep 8 geeft Sonia Harrison naast de Engelse les uit de methode Groove me ook een 1/2 uur Engelse les. Sonia is aangesloten bij het Anglia Netword. Dit schooljaar is een pilotjaar t.a.v. Anglia examens. Het doel van Anglia is om de Engelse taal stap voor stap aan te bieden en te toetsen. Het idee hierachter is om de deelnemers op een zeer gestructureerde en motiverende wijze de Engelse taal te leren en een succeservaring te laten beleven. De examens kunnen op 10 verschillende niveaus afgenomen worden, zodat ieder kind op zijn/haar eigen niveau kan deelnemen. Deze niveaus bevatten de basisschool en het voortgezet onderwijs t/m VWO leerjaar 6. Er zijn in de regio al diverse scholen voor voortgezet onderwijs , die ook de mogelijkheid bieden voor het deelnemen aan Anglia examens (b.v. Huygenscollege en Clusiuscollege). De kinderen kunnen Anglia dus voortzetten op het vervolgonderwijs.

D.m.v. een instaptoets in januari wordt bepaald op welke niveau de kinderen examen gaan doen. Het examen is in april, wordt afgenomen op de onderdelen "reading, writing and listening," opgestuurd naar Engeland ter controle en vervolgens zullen de kinderen  er een echt certificaat voor ontvangen. Dit gaan we op feestelijke wijze doen. 

 Via  "links" kunt u meer informatie vinden op de website van Anglia.

Vakantie en vrije dagen

4 oktober

21 t/m 25 oktober

13 november

20 december

Alle bekijken >>

Downloads

downloaden

downloaden

downloaden

downloaden

Alle bekijken >>

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.